Sfaturi in cariera

iulie 25, 2023 0 Comments

Mini top de sfaturi in cariera

Desi traim intr-o lume moderna, cu atat de multe posibilitati, copetitia pe piata muncii devine din ce in ce mai acerba. Daca in trecut era *Wau* sa stii o limba straina la perfectie , acum e un *must have* sa stii doua sau chiar trei limbi de circulatie internationala, pe langa multe alte skills-uri pe care e bine sa le ai.

Daca esti la inceput de drum, iata ce indrumari am pregatit pentru tine:

Vibe bun la interviu= un pas inainte in reusita ta

Stim ca ai emotii si acest lucru e firesc. Dar e important sa afisezi un optimism degajat si o incredere in tine, astfel incat angajatorul sa fie *cucerit* de atitudinea ta, inca din primele secunde.

Stii doar ca impresia se formeaza imediat cum cunoastem un om. Asadar nimanui nu-i plac oamenii tristi, impovarati sau excesiv de timizi.

Nu uita! Obiectivul tau este de a obtine jobul-asadar o atitudine pozitiva si optimista, este un pas spre reusita.

Comporta-te ca si cum deja ai face parte din echipa

Da, ai citit bine! Pe langa atitudinea degajata, nu lasa echipa de hr sau omul care recruteaza sa aiba un monolog sau sa-l aprobi doar. Vorbeste, asculta, fi proactiv, pune intrebari , ia notite daca vrei sa nu iti scape nimic si stii ca e important pentru tine.Documenteaza-te inainte de a discuta cu angajatorul, astfel incat sa dai impresia ca deja faci parte din echipa.

Nu lasa niciun lucru nelamurit

Asigura-te ca toate intrebarile si nelamuririle tale au raspuns. Nu lua nimic din ce ti se spune personal, deoarece acolo ai venit pentru un job.Daca nu te potrivesti, asta nu inseamna ca nu esti un om valoros…in alta parte.Nu lasa ca un* Imi pare rau, dar nu sunteti persoana potrivita* sa te afecteze foarte tare. Asta trebuie sa fie pentru tine, un pas inainte si un indemn sa cauti cu atentie si determinare jobul dorit. Succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published.