Cum sa redactezi un CV reusit

iulie 25, 2023 0 Comments

7 Îndrumări pentru un Cv reușit

1.Redactează într-un mod simplu

Formulările pompoase, laudele și cuvintele alambicate nu sunt utile pentru ați asigura o întâlnire cu un potențial recrutor. Astfel simplitatea și acuratețea cu care vei redacta fiecare rubrică din CV este un pas spre întâlnirea mult dorită.

2.Realizările și recomandările trebuie să ocupe un loc important

Astfel orice proiect la care ai participat și s-a încheiat cu succes, merită trecut în CV. Dacă și cifrele sunt semnificative, există creșteri care s-a datorat echipei din care ai facut parte, cu atât mai bine.

Scrisoarea de recomandare e un alt *atu* pe care să îl folosești.

3.Ultimul loc de muncă -cel mai important

In redactarea Cv-ului începi să completezi rubricile, începând cu ultimul loc de muncă. Apoi continui în ordine cronologică inversă cu următoarele joburi pe care le-ai avut.

In cazul în care ești la primul job, nu uita să menționezi orice activitate de voluntariat. Ajută mai mult decât poți să speri.

Dacă ai și proiecte individuale, le poți menționa.

4.Fii onest și menționează doar experiențele autentice și verificabile

Este neplăcut atât pentru tine cât și pentru recrutor, ca în cazul unei verificări de rutină, informațiile trecute în CV să nu se adeverească sau cu alte cuvinte, să fie false.

5.Aptitudinile..la control!

Aici trebuie să menționezi tot ceea ce știi în domeniul calculatoarelor .Orice program pe care îl stăpânești, e un mare plus. In schimb, nu recomandăm să-ți modifici *experiența* artificial, doar de dragul unui job, fără să știi ce presupune acest lucru.

6.Cv-ul trebuie să aibă doar o pagină?

Nimic mai fals, atâta timp cât experiențele tale trebuie menționate. Insă, mare atenție la conținut. Dacă e unul relevant este binevenit, însă dacă informațiile se repetă, ai toate șansele să plictisești și mai mult decât atât, să nu fi chemat la interviu.

7.Redactează Cv-ul corect

Acordă o importanță deosebită Cv-ului tău.Este de fapt *cartea ta de vizită*, până ce ajunge recrutorul să te cunoască.Fă-o să conteze și să fie diferită de cea a altor candidați.

Leave a Comment

Your email address will not be published.